Τα πιο πολυχρωμα σκαλια βρισκονται στο Περου!

Το έργο δημιουργήθηκε στην πόλη Λίμα του Περού από τον street artist Xomatok μαζί με τους γείτονες της πόλης, σε διάστημα 2 μηνών. Εμπνευσμένο από τα υφάσματα των Licllas (ένα ορθογώνιο παραδοσιακό ένδυμα των Άνδεων) και απο τις πλεκτές κουβέρτες των Άνδεων.

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

Ο Xomatok είναι ένας καλλιτέχνης από τη Λίμα του Περού, ξεκινώντας την αγάπη του για την street art το 2007. Το έργο του βασίζεται στο σχεδιασμό και την διαμόρφωση του χώρου, με έμφαση στην εκδήλωση του χρώματος και τη σχέση του με την ανθρώπινη εμπειρία.

Δεν υπάρχει η τέχνη χωρίς το κοινό της..

Ο Xomatok πιστεύει ότι η street art παράγει μια αίσθηση ελευθερίας τόσο για τον εαυτό του, ως καλλιτέχνη, όσο και για αυτόν που κοιτάει ένα έργο του: δημιουργώντας έναν διάλογο μεταξύ της τέχνης, του καλλιτέχνη και των θεατών της. Γιατί απλά δεν υπάρχει η τέχνη χωρίς το κοινό της.

Street artist και γείτονες γίναν ένα!

Πολύχρωμα μοτίβα, γείτονες που ταυτίζονται με την κοινότητά τους και η προώθηση τόσο της τέχνης όσο και του πολιτισμού είναι τα αποτελέσματα της Pinta Lima: — ένα έργο που προωθείται από τον δήμο της Λίμα.

Αναγνώριση της τέχνης του street art

Με σκοπό τη διάδοση των διαφόρων πολιτιστικών εκδηλώσεων της πόλης, το έργο στοχεύει στην προώθηση και αναγνώριση της τέχνης ως σημαντικό όχημα για τη βιώσιμη ανάπτυξη της κοινότητας της Λίμα.

Εμείς μπορεί πλέον λόγω έλλειψης χρόνου να μην δημιουργούμε σε σκαλιά, αν και πολύ θα το θέλαμε.. αλλά σίγουρα έχουμε το ίδιο πάθος δημιουργώντας τέχνη πάνω σε γυαλιά. Δες παρακάτω μερικά από τα ζωγραφιστά γυαλιά της κολεξιόν μας.


Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.