Ποτε δεν είναι αργα για να κυνηγησεις το παθος σου!

Η Anežka (Agnes) Kašpárková, μια 90χρονη κάτοικος της Λούκα της Τσεχίας, έχει μετατρεψει το χωριό της σε μια υπαίθρια γκαλερί τέχνης.

H Agnes περνά κάθε άνοιξη και καλοκαίρι ζωγραφίζοντας στο χέρι τους τοίχους του χωριού της με μεγαλοπρεπή σχέδια. Ανακάλυψε την ζωγραφική από μία φίλη της, η οποία έκανε και αυτή το ίδιο για χρόνια. Χρησιμοποιώντας ένα αρκετά ζωηρό μπλε χρώμα και ένα μικρό πινέλο, δημιουργεί περίπλοκα μοτίβα με λουλούδια εμπνευσμένα από τα παραδοσιακά έργα τέχνης της Μοραβίας (νότια Τσεχία).

Αν και οι ιδέες της προέρχονται όλες από το μυαλό της, τα λουλούδια που ζωγραφίζει κρύβουν αρκετή ιστορία.

Μοιάζουν με τα παραδοσιακά μοτίβα λουλουδιών της Μοραβίας, γεγονός που τα κάνει αναγνωρίσιμα σε όλες τις γωνιές του κόσμου. Επιπλέον, η Agnes συνεχίζει την παράδοση της ζωγραφικής λουλουδιών σε σπίτια, η οποία είναι ίσως πιο γνωστή στο χωριό Zalipie της Πολωνίας. Οι ζωγραφιές των λουλουδιών του Zalipie κατασκευάζονται κυρίως από γυναίκες του χωριού.

Η Agnes ζωγραφίζει τα γαλανόλευκα μοτίβα εδώ και 50 χρόνια!

Τα γαλανόλευκα, ζωγραφισμένα στο χέρι, στοιχεία δίνουν ενα σημάδι μοναδικότητας στο χωριό. Ζωγραφίστηκαν από την Agnes μέσα σε διάστημα πενήντα χρόνων! Τα τελευταία χρόνια το χωριό έχει γίνει πόλος έλξης τουριστών, από όλες τις γωνιές του πλανήτη.


«Είμαι καλλιτέχνης», δήλωσε στα τσεχικά μέσα ενημέρωσης. «Απλώς το απολαμβάνω και θέλω να βοηθήσω».


Η ηλικία ειναι απλά ένας αριθμός

Η ηλικία είναι πραγματικά απλώς ένας αριθμός, ειδικά όταν πρόκειται να αγκαλιάσεις τη δημιουργικότητά σου.

Κάνε scroll προς τα κάτω για να δεις αυτή την πραγματικά αγιόλογη 90χρονη καλλιτέχνιδα σε δράση και γράψε στα σχόλια εάν δεν σε πείραζε να χρησιμοποιήσει το δικό σου σπίτι ως καμβά.


Εμείς μπορεί να μην είμαστε 90χρονών αλλά σίγουρα έχουμε το ίδιο πάθος με την τέχνη μας, δε ζωγραφίζουμε σε σπίτια (πιά 😅, ποιο γκράφιτι τι λέτε;) αλλά πάνω σε γυαλιά. Δες παρακάτω μερικά από τα ζωγραφιστά γυαλιά της κολεξιόν μας.