Πως να διαλεξεις γυαλια ηλιου με βαση το χρωμα του δερματος σου;

Πόσες φορές έχεις βρει ένα φόρεμα, ένα πουκάμισο ή ένα γυαλί ηλίου που σου αρέσει, αλλά δεν ξέρεις ποιο από τα διαθέσιμα τρία χρώματα να διαλέξεις και στέλνεις μήνυμα στην ομαδική συνομιλία, “Houston we have a problem”. Οι ενισχύσεις όμως δεν καταφθάνουν και η πωλήτρια σε πολιορκεί σαν το Μεσολόγγι, δεν έχεις επιλογή, πρέπει να κάνεις έξοδο.

Το Uglybell σου έχει ετοιμάσει έναν χάρτη, να ξεφύγεις από την πίσω πόρτα, διαλέγοντας τα γυαλιά σου αλλά και ότι άλλο φοράς, με βάση το χρώμα του δέρματος σου

Σίγουρα θα σε σώσει αν θες να επιλέξεις δώρο για κάποια/ον αλλά θες να βεβαιωθείς ότι του/της ταιριάζει και θα τους αρέσει.



Σίγουρα θα έχεις ακούσει κάπου “αυτή έχει ζεστό τόνο δέρματος” ή “αυτός έχει ψυχρό τόνο δέρματος”, αυτό αναφέρεται στον υποτόνο του χρώματος του δέρματος σου, σε αντίθεση με τον επιφανειακό τόνο. Είναι κάτι σαν ωροσκόπος, αλλά για το χρώμα του δέρματος.

Τι είναι υποτόνος δέρματος

Το μυστικό όπως και στα ζώδια κρύβεται στον “ωροσκόπο” του δέρματος, όπου υπάρχουν οι εξής ταξινομήσεις υποτόνων:

  • Κρυο (ροζ κόκκινο ή μπλε)
  • Ζεστό (ροδακινί, χρυσό, κίτρινο)
  • Ουδέτερο (ένα μείγμα από ζεστούς και κρύους υποτόνους

Φλέβες

Ήρθε η ώρα να σηκώσεις μανίκια – κυριολεκτικά όχι μεταφορικά – και να δεις το χρώμα των φλεβών σου που θα σε βοηθήσει να διακρίνεις τον υποτόνο του δέρματος σου.

Σου φαίνονται μπλε ή πράσινες; Αν σου φαίνονται μπλε ή σχεδόν μώβ, τότε είναι ψυχρά τονισμένες. Αν φαίνονται πιο πράσινες, είναι πιθανότερο να ανήκουν στο ζεστό φάσμα. Αν δεν είσαι σίγουρο και τα βρίσκεις κάπου στη μέση, μάλλον κλίνεις προς το ουδέτερο!

Κοσμήματα

Άλλος ένας καλός τρόπος να εντοπίσεις τον υποτόνο του δέρματος σου, είναι με τα κοσμήματα σου.

Σου πάνε τα ασημένια ή τα χρυσά;

Αν δείχνεις καλύτερα με ασημένια ή πλατινένια μέταλλα τότε έχεις ψυχρό υποτόνο, αν σου πηγαίνουν τα χρυσά τότε έχεις κάποια ζεστασιά. Αν δε μπορείς να ξεχωρίσεις και τα δυο σου πηγαίνουν εξίσου τότε έχεις ουδέτερο. Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, δεν έχουν όλοι οι Ασιάτες ζεστό-τονισμένο δέρμα,

π.χ. Η Lucy Liu (εικόνα) έχει ψυχρούς υποτόνους και τα ασημένια κοσμήματα αναδεικνύονται πολύ πάνω της. Αντίθετα ή Jessica Alba έχει ζεστές απαλές γραμμές που συνοδεύονται από το χρυσό κόσμημα και τα καφέ γυαλιά της.

Χρώμα Ματιών & Μαλλιών

Αν πέρασες και από τη 2η φάση των κοσμημάτων χωρίς επιτυχία, τότε πρέπει να στραφείς στο χρώμα των ματιών και των μαλλιών. Έχεις μπλε, πράσινα ή γκρίζα μάτια με ξανθά καφέ ή μαύρα μαλλιά; Τότε έχεις ψυχρό τόνο δέρματος. Αν έχει κεχριμπαρένια, καφέ ή φουντουκιά με ξανθά, κόκκινα, καφέ ή μαύρα μαλλιά; Τότε έχεις ζεστό τονισμό δέρματος.

Ήλιε εσύ MUA (*make up artist)

Αν έχεις ραντεβού με τον ήλιο και σου δώσει λίγο πιο κοκκινωπό και ροζ “make up” τότε μάλλον έχεις ψυχρά τονισμένο δέρμα, αν όμως σου κάνει χρυσαφένιο μαύρισμα (όχι σαν του Τραμπ) τότε έχεις κατά πάσα πιθανότητα ζεστά-τονισμένο δέρμα.


Τώρα που έμαθες να ξεχωρίζεις ψυχρο, ζεστό και ουδέτερο δέρμα ας δούμε ποια χρώματα γυαλιών θα σου πηγαίνουν καλύτερα αναλογικά.

Ζεστό Δέρμα

Εάν έχεις ζεστό δέρμα θα πρέπει να κλίνεις προς ζεστά – κόκκινα, κίτρινα, πορτοκαλί, καφέ, κίτρινα-πράσινα και ελεφαντόδοντου βλ. Φώτογραφία

Ψυχρό Δέρμα

Αν έχεις ψυχρό δέρμα, θα πρέπει να κλίνεις περισσότερο προς τα ψυχρά – μπλε βασισμένα κόκκινα, μπλε, πράσινα, ροζ, μωβ, μπλε πράσινα και ματζέντα.

Ούδετερο Δέρμα 

Αν έχεις ουδέτερο δέρμα δεν έχεις να ανησυχείς για τίποτα, συνήθως θα σου πηγαίνουν τα περισσότερα χρώματα γυαλιών.


Ελπίζουμε να σου κάναμε ένα άξιο plan Β σε περίπτωση που λείπει η κολλητή, για να σου δώσει μια 2η γνώμη. Ε
Το επόμενο άρθρο που ετοιμάζουμε αφορά, την επιλογή γυαλιών αλλά με βάση το σχήμα του προσώπου!

Σε περίπτωση που θες να φλεξάρεις γνώση στις κολλητές  ή τους κολλητούς, τώρα την άνοιξη, που θα ψάχνουν όλοι γυαλιά κάνε subscribe να σε ενημερώσουμε μόλις βγει!